COVID-19-richtlijnen

Samen met vakbonden FNV en CNV heeft Busvervoer Nederland een COVID-19-richtlijn opgesteld. Deze richtlijn geldt voor de inzet van touringcars tijdens de coronacrisis. De richtlijn is gebaseerd op de overheidsadviezen en overheidsregels, inclusief die van het RIVM. Op deze manier voldoet touringcarvervoer aan de door de overheid getroffen maatregelen.

Wanneer de overheid de coronamaatregelen aanpast, bekijken Busvervoer Nederland en de vakbonden of deze richtlijn aangepast moet worden.

Deze richtlijn geldt in de touringcar en op instapplekken en uitstapplekken. Deze richtlijn geldt niet op andere plekken binnen het touringcarbedrijf, zoals op kantoor, aan de receptie of in de werkplaats. Ook geldt deze richtlijn niet op de eindbestemming of tussenstops van de touringcar. Op deze plekken gelden de algemene COVID19-richtlijnen.

Klik hier voor een downloadbare versie Klik hier voor de Covid19-richtlijn touringcarvervoer Versie 5.2 (versie 22 mei 2020).

Klik hier voor voor de gezondheidsverklaring die u dient in te vullen en inleveren bij de chauffeur voor het instappen van de touringcar. GEZONDHEIDSVERKLARING (Verplicht!)