Rondreis Færøer Eilanden en IJsland

Ga met Horizon Tours mee op een ongelooflijk avontuur naar de Færøer Eilanden en IJsland. Met het schip de MS Norröna varen we van Noord Denemarken eerst naar de bijzondere Færøer Eilanden. Kom geheel tot rust in de ongerepte natuur met eilanden die steil uit de zee oprijzen. Geniet van kleine dorpjes met gekleurde huisjes met grasdaken. Op de eilanden groeien dan wel geen bomen, maar het is er heel groen van de vele mossen en grassen. Door de Warme Golfstroom heeft het een vrij mild klimaat. Ook de vogels voelen zich hier thuis en u zult op de glooiende hellingen dan ook vele soorten tegenkomen zoals papegaaiduikers en Jan-van-Genten. De reis gaat verder naar ‘het land van vuur en ijs’; IJsland. Bekend van de gletsjers, hoge kliffen, tafelbergen, vulkanen en natuurlijk de walvissen en IJslandse paarden in de Skagafjördur Vallei. Geniet van de prachtigste watervallen als de Dettifoss, Godafoss en Gullfoss, maar ook de kolkende modderpoelen en zwavelbronnen in Námaskard. We slaan de ‘Gouden Cirkel van IJsland niet over en zien natuurlijk de scheidslijn tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische continenten in het Thingvellir National Park, de bekendste bron Strokkur in het plaatsje Geyser en natuurlijk de Gollfoss Waterval. Via de Zuidkust rijden we naar zwarte zandvlakte in het Skaftafell National Park en natuurlijk de enorme gletsjer in het Vatnajökull National Park. Over bergpassen met schitterende uitzichten komen we weer aan de Oostkant van IJsland waar we per boot weer naar Denemarken varen.

Gaat u met Horizon Tours mee op dit unieke avontuur?

ijsland

Dag tot Dag programma

vrijdag 18-06-21
Vanuit Nederland rijden we naar Duitsland waar we aan het einde van dag een warm diner krijgen. We rijden door naar Denemarken voor de overnachting in Kolding.

Zaterdag 19-06-21

Na het ontbijt rijden we naar Hirtshals waar we aan boord gaan van de MS Norröna van Smyril Line. Onze reis gaat nu echt beginnen. Diner en overnachting aan boord.

zondag 20-06-21

Het comfortabele schip MS Norröna bied u allerlei mogelijkheden om de dag door te brengen. Bezoek de tax free winkels, het zwembad, de sauna of de hot tub. Na het diner aan boord komen we rond ca. 22:30 uur aan in Tórshavn, de hoofdstad van de Færøer Eilanden. We gaan direct naar ons hotel in Tórshavn waar we drie nachten zullen verblijven.

Maandag 21-06-21

Na het ontbijt gaan we de bijzondere Færøer Eilanden ontdekken. We maken een tour onder leiding van een deskundige gids over de eilanden Streymoy en Eysturoy. Op het hoofdeiland Streymoy rijden we door een desolaat landschap en bezoeken we verschillende historische dorpjes met de typische boerderijen. Bij Nesvik rijden we over de brug naar het bergachtige eiland Eysturoy. Hier maken we ook weer een schitterende tour over het eiland. We rijden naar het dorpje Eidi aan de voet van de Slaettaratindur, de hoogste berg van de Faeröer Eilanden. De reis gaat verder over een slingerende bergpas naar het dorp Gjogv gelegen aan een natuurlijke haven met hoge kliffen vol met de nesten van de papegaaiduikers. Onderweg naar het Vikingsdorp Funningur zien we de ‘Giant and the Witch’, twee pilaren die steil uit de zee op reizen. We steken de brug bij Nesvik weer over en rijden naar Tórshavn.

Dinsdag 22-06-21

Vandaag gaan we het eiland Vágar ontdekken. Na het ontbijt rijden we door de tunnel naar het eiland Vágar. Hier maken we een tour over het eiland. We maken een korte wandeling naar een waterval. We rijden weer terug door de tunnel naar het eiland Streymoy en rijden langs de Vestmannasund, met de vele bochten en prachtige vergezichten, naar Vestmanna. Hier zien we de hoge kliffen, met zeegrotten en de vele vogelbroedplaatsen. Als u hier de optionele boottocht bij boekt kunt u de hoge kliffen, zeegrotten en vogelbroedplaatsen nog beter bekijken.

Woensdag 23-06-21

In de ochtend maken we een tour naar Kirkjubøur, één van de eerst bewoonde plaatsen van de Færøer Eilanden, er staan hier verschillende oude gebouwen waaronder de niet-afgebouwde kathedraal St. Olav’s Kerk maar ook de huizen met grasdaken. De middag is ter vrije besteding in Tórshavn. U heeft ruim de tijd om ‘de kleinste hoofdstad ter wereld’ te bezoeken. Geniet van de kleurrijke huisjes aan de haven en de zwarte huisjes met grasdaken. Bezoek hier ook de oudste Parlementsgebouw ter wereld. Aan het einde van de middag gaan we aan boord van de MS Norröna voor de oversteek naar IJsland. Diner en overnachting aan boord.

Donderdag 24-06-21

In de loop van de ochtend komen we aan op IJsland, in de haven van Seydisfjördur. We zijn eindelijk in het ‘land van vuur en ijs’. We rijden door de verlaten en kale hooglanden van Oost IJsland naar Dettifoss, Europa’s krachtigste waterval. We rijden door naar de omgeving van Mývatn, wat bekend staat om zijn bijzondere vogels en vulkanische activiteit. Bij Námaskard zien we de kolkende modderpoelen en zwavelbronnen. De randen van de kokende, sputterende of puffende modderpoelen zijn soms bros en er zijn plaatsen waar gierend en fluitend stoom uit de grond komt. In Námaskard krijgt u de gelegenheid om een duik te nemen in de ‘Nature Baths’, dit is vergelijkbaar met de Blue Lagoon in Reykjavik, maar minder toeristisch. Diner en overnachting in Mývatn.

Vrijdag 25-06-21

Via de prachtige ‘Waterval van de Goden’; Godafoss rijden we naar de plaats Akureyri, prachtig gelegen aan het Eyjafjördur. We rijden door naar het visserplaatsje Husavik waar u de mogelijkheid krijgt om een walvissafari te boeken. Daarna rijden we verder naar Ólafsfjördur voor het diner en overnachting.

Zaterdag 26-06-21

In de ochtend verlaten we Ólafsfjördur en rijden naar het dorpje Glaumbær, waar een mooie wit kerkje en een historische turfboerderij staan. De reis gaat verder door de Skagafjördur Vallei, bekend om zijn de IJslandse paarden, naar het Borgarfjördur fjord. Wij rijden door dit prachtige fjord, rijk aan natuurlijke schoonheid en historie naar Borgarnes voor het diner en overnachting.

Zondag 27-06-21

Na het ontbijt rijden via Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson. Daarna rijden we door naar de bijzondere watervallenreeks van de Hraunfossar. Over een afstand van bijna 1 kilometer vallen de stroompjes de rivier in. Bij de waterval Barnafoss, zien we de rivier Hvítá die zich met donderend geweld door een nauwe kloof perst. Daarna rijden we naar Reykjavik voor het diner en overnachting. We verblijven in een stadshotel, wat inhoud dat de kamer kleiner zal zijn dan u afgelopen dagen gewend bent .

Maandag 28-06-21

Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’: Thingvellir, Geysir en Gullfoss. We beginnen met Thingvellir National Park, de plaats waar het vroegere parlement van IJsland gevestigd was. Bij Thinvellir bevindt zich ook de scheidingslijn tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent, door tektonische bewegingen drijft IJsland ca. 1 tot 2 cm uit elkaar. We zetten de reis voort en komen via de indrukwekkende Gullfoss waterval bij Geysir, ongetwijfeld de bekendste springbron van IJsland. Éen overnachting in Hvergerdi.

Dinsdag 29-06-21

We rijden over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park. De spoelzandvlakte is ontstaan door vulkaanuitbarstingen onder het ijs, waardoor enorme hoeveelheden smeltwater, ijs, stenen en zand naar zee spoelden. Skaftafell National Park ligt aan de voet van de hoogste vulkaan van IJsland, de Öræfajökull, en biedt prachtige uitzichten, mooie watervallen en een uitbundige flora. We zetten onze reis verder naar de rivier Jökulsá á Fjöllum en de voet van de Vatnajökull, Europa’s grootste gletsjer. Geniet hier van een schitterend uitzicht over de enorme gletsjers. Diner en overnachting in Smyrlabjörg.

Woensdag 30-06-21

Na het ontbijt rijden we door de Almannaskard tunnel richting het oosten. We rijden langs indrukwekkende rotsformaties aan de kust en maken een stop in Djúpivogur, een oude Deense nederzetting met gebouwen uit de 18e eeuw en ouder. We overnachten in Reydarfjördur.

Donderdag 01-07-21

Na het ontbijt rijden we naar de haven van Seydisfjördur waar we weer aan boord gaan van de MS Norröna. Diner en overnachting aan boord.

Vrijdag 02-07-21

De gehele dag verblijven we op zee. Diner en overnachting aan boord.

Zaterdag 03-07-21

In de middag komen we aan in Hirtshals in Denemarken. We rijden door naar Kolding voor diner en overnachting.

Zondag 04-07-21

Na het ontbijt verlaten we Denemarken en rijden over de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland.

Waarom IJsland & Færøer bij Horizon Tours boeken?

Waarom IJsland & Færøer bij Horizon Tours boeken?
– Uniek in Nederland: per Royal Class bus naar het prachtige IJsland!
– Unieke reis naar de bijzondere Færøer Eilanden
– Bijzondere overtocht per Smyril Line met alle nodige faciliteiten
– Met ervaren Horizon Tours reisleiding
– Per luxe Horizon Tours Royal Class Touringcar
– Bijzondere rondreis langs alle hoogtepunten van IJsland

Hoogtepunten

– Overtocht per luxe cruise ferry
– Rondtour en verblijf op de Færøer Eilanden
– Spoelzandvlakte Skaftavel NP
– Vulkaan Öræfajökull
– Tour ‘Gouden Cirkel
– Walvissafari
– Godenwater val Godafoss
– IJslandse paarden in Skagafjördur
– Geologische historie Thingvellir NP
– Gullfoss waterval
– Springbron Geysir
– Dettifoss waterval
– Zwavelpoelen Námaskard

Touringcar informatie:

Algemeen

Royal Class Touringcar
Horizon Tours biedt het hele jaar door een groot aantal reizen aan met de Royal Class Touringcar. Een vakantie met deze luxe bus is een geweldige ervaring.

Kenmerken Horizon Tours Touringcar:
• aantal zitplaatsen 49, met onderlinge afstand van 85 cm
• comfortabele fauteuils (ook zijwaarts verstelbaar)
• ruim verstelbare rugleuning en voetsteun
• uitklapbare tafeltjes met bekerhouder
• airco en warmteregeling
• persoonlijke leeslampjes met LED-verlichting
• 230V stopcontacten
• een camera aan de voorzijde van de bus geeft u een blik op de weg
• keuken met o.a. koffiezetapparaat
• milieuvriendelijke Euro-6 of Euro- 5 motoren