• Overzicht
 • Dag tot Dag
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reviews
 • Boek hier
 • FAQ

Tijdens deze reis verblijft u in het 4* Gran Hotel Peñiscola in de plaats Peñiscola. Aan de Costa del Azahar kunt u genieten van rust en ruimte én de stedelijke gezelligheid. Kortom: het is een plek met voor ieder wat wils. Boek deze goed verzorgde excursiereis Peñiscola vertrouwd bij Horizon Tours!

Itineraries

Day 1

Date : 25/09/2021

Nederland - Midden-Frankrijk

Via uw opstappunt rijden we via de Ardennen, Luxemburg en Nancy naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor diner en overnachting.

Day 2

Date : 26/09/2021

Midden-Frankrijk - Lloret del Mar

We zetten onze reis na het ontbijt voort. Aan het eind van de middag arriveren we in Lloret del Mar waar we dineren en de komende nacht zullen verblijven.

Day 3

Date : 27/09/2021

Lloret del Mar - Tarragona - Peñiscola

Na een vroeg ontbijt rijden we via de kustweg naar Tarragona. Men vind hier een groot aantal historische monumenten, bijvoorbeeld de ruïnes van het oude Tarraco uit de Romeinse tijd. Dit bouwwerk staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De ruïnes bestaan uit 14 aparte bouwwerken, die als één archeologische verzameling worden beschouwd. Andere bezienswaardigheden in Tarragona zijn: El Balcó del Mediterráni, een uitkijkpunt aan het einde van één van de ‘Ramblas’ van de stad, van waar u een deel van de stad, de haven en de Middellandse Zee kunt zien. Verder zijn er het Romeinse circus, het Romeinse aquaduct en el Puente del Diablo. Na ons bezoek aan Tarragona volgen we de kustweg naar ons hotel in Peñiscola, waar we de komende 7 nachten zullen verblijven. Na het inchecken kunt u genieten van een heerlijk dinerbuffet.

Day 4

Date : 28/09/2021

Peñiscola

Voor de middag bezoeken we het centrum van Peñiscola. Hier kunt u door de straten van de oude stad dwalen. Vanaf het kasteel Castillo de Papa Luna, gelegen op 64 meter boven de zeespiegel, heeft u een prachtig uitzicht over de Middellandse Zee. Verdere bezienswaardigheden zijn o.a. het Arsenaal en de Basiliek. Aansluitend heeft u de mogelijkheid om terug te wandelen naar het hotel langs de ca. 3 kilometer lange boulevard, of lekker naar het strand bij het hotel te gaan.

Day 5

Date : 29/09/2021

Ebro Delta reservaat

Na de middag vertrekken we naar de Ebro Delta, een gebied met een prachtige fauna en een zeer gevarieerd landschap. U kunt hier het Ecologisch Museum bezoeken en een boottocht maken (niet inbegrepen) richting de monding van de Ebro. Via een prachtige route rijden we weer terug naar ons hotel.

Day 6

Date : 30/09/2021

Valencia

De prachtige stad Valencia is vandaag onze bestemming. Valencia is gelegen aan de rivier de Turia en is de geboorteplaats van paëlla, één van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Deze stad zullen we verkennen onder leiding van een Nederlandstsprekende gids. In de stad vindt u o.a. het mooie Parque Natural de la Al­bufera en het mediterraanse bos Dehesa del Saler. Ook de mooie 200 jaar oude botanische tuin is een bezienswaardigheid. Valencia heeft een zeer gevarieerd stadsbeeld door de vele culturen die de stad hebben beheerst. Eén van de mooiste gotische gebouwen van de stad is La Lonja de la Seda, met daarnaast de Mercado Central en de kerk Iglesia de los Santos Juanes. Na de stad te hebben bezocht, rijden we via de kustweg terug naar ons hotel in Peñiscola.

Day 7

Date : 01/10/2021

Vrije dag

Deze dag kunt u naar eigen idee invullen. U kunt gaan zwemmen, een wandeling maken over de boulevard, heerlijk aan het strand uitwaaien of gewoon genieten op één van de terrasjes.

Day 8

Date : 02/10/2021

Morella

We maken een mooie tocht naar het binnenland van de Costa del Azahar. We rijden langs de dorpen La Jana en Xert naar Morella. U ziet tijdens deze rit het landschap steeds woester worden. Na een flinke klimpartij van ca. 1000 meter bereiken we het dorpje Morella dat een prachtig stadsmuur heeft. Eenmaal in de stad aangekomen, zult u versteld staan van de geweldige weidse vergezichten over het kale ‘maanlandschap’. Via een wirwar van smal­le middeleeuwse straatjes en steegjes bereikt u de Basiliek van Santa Maria. Het verhaal gaat dat de kostbaarheden in deze kerk door de bewoners zelf bij elkaar zijn gescharreld. Over kronkelige wegen rijden we terug naar Peñiscola.

Day 9

Date : 03/10/2021

Vilafames en Cabanes(Turron Fabriek)

Vandaag brengen wij een bezoek aan een van de mooiste plaatsen van Spanje, Vila fames. Het Middeleeuwse dorp met 1815 inwoners ligt hooggelegen op een heuvel, met op de top een Moorse kasteelruïne. Als je vanaf de weg het dorp nadert, heb je een prachtig zicht op het dorp en kasteel. Aan de voeten van het kasteel ligt een kleine kerk, en op de zuidelijke hellingen waardevolle rotsschilderingen (niet te bezichtigen) uit de 2e eeuw die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Vilafmés wordt omringd door een 18e eeuwse omwalling met vier poorten. Het meest opvallende is dat het bijna hele dorp is gemaakt uit roze rotssteen. Vilafamés is één van de mooiste stadjes van de provincie Castellón, en is in 2005 uitgeroepen tot Cultureel Belang.

Aansluitend brengen wij een bezoek aan een echte Turron fabriek ofte wel Spaanse nougat.We starten met een korte video presentatie over de turron(spaanse nougat), aansluitend een bezichtiging en uitleg van de ambachtelijke
produktie en tot slot een proeverij van de diverse soorten turron. Na al dit heerlijkheid rijden we via een mooie weg terug naar ons hotel in Peñiscola.

Day 10

Date : 04/10/2021

Peñiscola - Barcelona - Lloret del Mar

Helaas vertrekken we vandaag weer uit ons hotel in Peñiscola en rijden we via de Autopista de Pau naar Lloret del mar. Onderweg stoppen we in Barcelona en kunt u zelf de stad verkennen of een interessante stadstour onder leiding van een gids maken (niet inbegrepen). Tijdens deze tour ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze indrukwekkende stad. Aan het eind van de middag arriveren we weer in Lloret del Mar voor 1 overnachting.

Day 11

Date : 05/10/2021

Lloret del mar - Midden-Frankrijk

Na het ontbijt nemen we afscheid van Lloret del mar en rijden we via de Autoroute du Soleil naar ons hotel in Midden-Frankrijk voor de laatste overnachting.

Day 12

Date : 06/10/2021

Midden-Frankrijk - Nederland

Via Metz, Luxemburg en de Belgische Ardennen gaat deze laatste etappe naar ons eind punt, waar u een goed verzorgd afscheidsbuffet krijgt aangeboden. Tot slot van deze reis brengen wij u weer naar u opstapplaats.

N.B. In voorkomende omstandigheden kunnen er wijzigingen optreden in het reisplan.

 • 2 overnachtingen in Macon
 • 2 overnachtingen in Lloret de Mar
 • 7 overnachtingen in het 4* Gran Hotel Peñiscola
 • Dagelijks een goed verzorgd ontbijt en 3-gangendiner
 • Water en wijn tijdens het diner in het Gran Hotel Peñiscola
 • Champagne bij ontbijt
 • Wifi in het Gran Hotel Peñiscola
 • Genoemde excursies, exclusief entreegelden
 • Nederlandssprekende gids in Valencia
 • Luxe Comfort Class touringcar met chauffeur/reisleider
 • Toeristenbelasting
 • Tol- en parkeerkosten
 • Lunches
 • Entreegelden
 • Optionele excursies
 • Verzekeringsgelden
 • Uitgaven van persoonlijke aard

There are no reviews yet.

Be the first to review “12 dagen Peniscola Costa del Azahar”

Please wait...

Per telefoon kunt u ons bereiken op: 0252 54 31 18
Per e-mail: aanmelding met: info@horizontours.nl
Per inschrijfformulier: op www.horizontours.nl
Per post: Horizon Tours, Haarlemmerstraat 5 K.04, 2182 HA Hillegom
Bij voldoende deelnemers sturen wij een bevestiging/factuur naar u toe per post/mail.
Op uw bevestiging staat uitgebreid uw boekingsinformatie met uw instap plaats en vertrektijd.
Na het voldoen van uw betaling op de verval datum, wordt de reis gegarandeerd.
Bij de meerdaagse reizen krijgt u 30 dagen voor vertrek een brief/mail met uitge­breide informatie over de geboekte reis.
Mochten er zich wijzigingen voordoen dan zullen wij u op de hoogte stellen. Voor twijfel en vragen neemt u voor alle zekerheid zelf contact met ons op!
Bij onvoldoende inschrijvingen van dagtochten / meerdaagse reizen ont­vangt u minimaal 10 dagen / 60 dagenvoor de datum een telefonische afzegging.

Bij voldoende inschrijvingen ontvangt u direkt een bevestiging/factuur per post of e-mail.

Nadat de aanbetaling (voor dagtochten) of de gehele som (voor meerdaagse reizen) bij ons binnen is, staat u officieel ingeschreven.

Bij onvoldoende inschrijvingen bij de dagtochten ontvangt u 10 dagen voor de vertrek datum een telefonische afzegging.

Er zijn geen reserveringskosten bij Horizon Tours

Ons Bankrekening nummer is

IBAN: NL94 KNAB 0255 8285 35

Kijk de pagina "Opstapplaatsen"

Voor meer info  info@horizontours.nl

Reservering voor een bepaalde plaats in de bus is alleen bij hoge uitzondering mogelijk. Alleen mensen met een lichamelijke beperking kunnen dit aanvragen.

Horizon Tours maakt uitsluitend gebruik van touringcarbedrijven met het Keurmerk Touringcarbedrijf en / of de ISO 9001- kwalificatie. Dit betekend dat de touringcars van deze maatschappijen boven op de wettelijke eisen ook nog extra gecontroleerd zijn om aan de vooraf gestelde kwaliteitsnormen te voldoen.

In verband met calamiteiten is het voor de artsen en  reisleiding een noodzaak over de juiste gegevens te beschikken van uw medicijngebruik. u kunt het hier aanvragen.

iedereen mag met ons mee op voorwaarde dat men zelfstandig de bus in en uit kan stappen. Bovendien is Horizon Tours zeer geschikt voor senioren.

Onze Chauffeurs zijn altijd EHBO opgeleid!

Bij onze dagtochten is altijd;

koffie/thee met koek in de bus*
Koffie/thee met gebak op locatie*
Uitgebreide lunch of Diner*
Reizen met een luxe Touringcar
Ervaren Chauffeur/Reisleider
Een onvergetelijke belevenis

*tenzij anders vermeld

Onze aangeboden lunches bestaan uit:

5 soorten brood, Kroket, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 5 soorten zoet en koffie of thee

Onze aangeboden Diners bestaan uit:

Voorgerecht, Hoofdgerecht, Dessert en een drankje(frisdrank, bier, huiswijn)naar keuze.

stuur een e-mail naar:
info@horizontours.nl