• Overview
 • Trip Outline
 • Trip Includes
 • Trip Excludes
 • Beoordeling(en)
 • Booking
 • FAQ

In het hart van het Wienerwald ligt een van de meest romantische steden van Europa, Wenen! Naast beroemde opera's en operettes staat Wenen ook bekend om haar schitterende gebouwen en paleizen in de typische okerkleuren van de Habsburgers. Wenen is elegant, gezellig, maar ook hip. Schitterende winkels, authentieke koffiehuizen, Kneipen en volop terrassen. In Wenen moet u eigenlijk wel een keer de Sachertorte, de beroemde Weense chocoladetaart, geproefd hebben; bij Hotel Sacher vindt u de meest traditionele versie. Op het programma staat ook een tocht door het groene Wienerwald. Wist u dat dit bosgebied in 2005 werd erkend als UNESCO-biosfeerreservaat? De beeldschone Abdij van Melk mogen we ook zeker niet vergeten. Een waar hoogstandje van barokke architectuur! Op de heenweg een vleugje Passau en op de terugweg een bezoek aan Linz, maken deze reis helemaal compleet.

Itineraries

Dag 1

Date : 20/04/2024

Zaterdag Heenreis naar Duitsland

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar het zuiden van Duitsland voor het diner en de overnachting

Dag 2

Date : 21/04/2024

Zondag Via Passau naar Maria tafferl

Op weg naar Maria Tafferl maken we een stop in Passau. Deze innemende barokstad met vele verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. In de oude binnenstad staat de kathedraal, die deels in barokstijl is opgetrokken. Deze beroemde Dom herbergt het grootste kerkorgel ter wereld. Uiteraard telt de stad ook genoeg terrasjes en eetcafés om lekker te lunchen. In de avond arriveren we in ons hotel Rose in Maria Tafferl

Dag 3

Date : 22/04/2024

Maandag Wenen

We starten meteen met het hoogtepunt van onze reis: Wenen. Stad van de Habsburgers, Keizerin Elisabeth oftewel Sissi, de Spaanse Rijschool, van opera, zang en natuurlijk van componisten als Mozart, Beethoven en Strauss. Een uitgebreide stadstour en -wandeling o.l.v. een Nederlandstalige gids (inclusief) is dan ook de basis van een goede kennismaking met de stad. Zo zien we de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en de Obere Belvédère. Trek goede schoenen aan, want we verkennen de stad gedeeltelijk te voet. Maar er is meer. Wat dacht u van het Museumkwartier. Met zijn vele musea, tentoonstellingen, galerieën en theaters, een lust voor de liefhebber. U vindt hier een samensmelting van fraaie barokpanden en hypermoderne architectuur. Vlakbij het museumkwartier ligt de gezellige wijk Spittelberg, dat zich uitstekend leent voor een leuke wandeling of een kop koffie met wat lekkers in een van de vele Konditoreien.

Dag 4

Date : 23/04/2024

Dinsdag Optioneel Wachau, boottocht en Stift Melk

Vanochtend rijden we door het mooie landschap van de Wachau naar Krems, waar u aan boord kunt stappen van een Donau-rivierschip. We maken een heerlijke boottocht over de Donau naar Melk. Na aankomst in Melk kunnen de liefhebbers eventueel de beroemde Benedictijner Abdij van Melk bezichtigen (entree niet inbegrepen). Dit klooster is prachtig gelegen, hoog op een rots boven de Donau met uitzicht op de Wachau. Wanneer u niet meegaat naar Wachau en Melk heeft u een vrije dag om zelf in te delen.

Dag 5

Date : 24/04/2024

Woensdag Schloss Schönbrunn

In de ochtend brengen we een bezoek aan een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Wenen; Schloss Schönbrunn (entree niet inbegrepen). Het prachtige Schloss was in de 19e eeuw het onderkomen van Keizer Franz Josef en Keizerin Elisabeth (Sissi). Het kasteel telt meer dan 1400 vertrekken en is mede door haar prachtige kasteeltuin zeer de moeite waard. Slaat u Schloss Schönbrunn liever over? Dan kunt u op eigen gelegenheid Wenen bezoeken. De bus zet u af in het centrum van Wenen.

Dag 6

Date : 25/04/2024

Donderdag Middagtocht Wienerwald

In de middag rijden we het Wienerwald in. Op het programma staat Stift Heiligenkreuz, gesticht in 1133 en behoort daarmee tot de oudste cisterciënzenkloosters ter wereld. Aansluitend rijden we naar Baden bei Wien, mooi gelegen tussen de wijngaarden, een elegante keizerlijk stad waar het aangenaam vertoeven is.

Dag 7

Date : 26/04/2024

Vrijdag Via Linz Naar Duitsland

We nemen afscheid van Maria Tafferl en beginnen aan het eerste deel van de terugreis. We pauzeren in de verrassende stad Linz, mooi gelegen aan de Donau. We dineren en overnachten in het zuiden van Duitsland.

Dag 8

Date : 27/04/2024

Zaterdag Terugreis

We rijden verder Appeltern waar een Brabantse koffietafel op u wacht. Aansluitend zult u worden teruggebracht naar uw opstapplaats.

 • Reis per luxe Comfort Class bus
 • Begeleiding door ervaren chauffeur, tevens reisleider
 • Overnachting op heen- en terugreis in Duitsland
 • 5 nachten verblijf in Hotel Rose in Maria Taferl in een 2-persoonskamer zoals beschreven
 • Hotelverzorging op basis van 7 x ontbijt en diner
 • Het beschreven excursieprogramma
 • Wenen o.l.v. een Nederlandstalige gids
 • Brabantse koffietafel bij terugkomst in Nederland
 • Entreegelden en fooien, tenzij anders vermeld
 • Eventuele extra, niet genoemde excursies en/of (verplichte) gidsen
 • Toeslag 1-persoonskamer € 170 per persoon
 • Boottocht over de Donau en bezoek aan Melk € 39 p.p.

There are no reviews yet.

Be the first to review “8 dagen Wenen & Wienerwald 20-04-2024”

Please wait...

No Details Found