• Overzicht
  • Dag tot Dag
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Reviews
  • Boek hier
  • FAQ

Een enerverende reis met Horizon Tours naar het topje van Europa, door de nog ongerepte natuur van Zweden, Finland, Lapland en Noorwegen. Met bezoeken aan Stockholm en Oslo, een tocht over de Lofoten, en met als absoluut hoogtepunt het bereiken van de Noordkaap, het noordelijkste puntje van Europa, waar we bij goed weer de magische middernachtzon kunnen zien.

Itineraries

Day 1

Date : 15/08/2021

aan boord TT lines

Vertrek vanuit Nederland naar Travemunde. Door Niedersachsen rijdt u langs de Hanzesteden Bremen en Hamburg. In Travemünde gaat u aan boord van een comfortabele veerboot van TT lines voor de overtocht naar Trelleborg. Vertrek 22.00 uur.

Day 2

Date : 16/08/2021

Trelleborg - Stockholm

Aankomst in Trelleborg, we rijden richting Stockholm via Jönköping en langs het Vatternmeer naar ons hotel in de buurt van Stockholm.

Day 3

Date : 17/08/2021

Stockholm - Sundsvall

De dag begint met een stads rondrit in Stockholm met een Nederlandse gids, we bezoeken o.a. het koninklijk paleis en de Gamle Stan. na wat vrije tijd rijden wij verder naar ons hotel in Sundsvall

Day 4

Date : 18/08/2021

Sundsvall - Luleå

Langs de Botnische golf rijden wij naar het UNESCO werelderfgoed stadje Luleå waar we ook onze nacht zullen doorbrengen.

Day 5

Date : 19/08/2021

Luleå - Saariselkä

Even ten noorden van Rovaniemi bevindt zich de verblijfplaats van de Kerstman, het Santa Claus Village. Hierna gaat de reis verder in noordelijke richting, u maakt kennis me de toendra’s van Lapland. Via Sodankylä bereikt u uw hotel in Ivalo.
Sight; Santa Claus Village en Poolcirkel.

Day 6

Date : 20/08/2021

Saariselkä - Honningsvåg

De wegen zijn goed berijdbaar. Langs de route bevinden zich winteronderkomens van de Samen (Lappen). Vandaag haalt u 1 uur tijdsverschil in. Langs de oevers van de Porsangerfjord naar Olderfjord. Let op; met grote regelmaat overstekende rendieren. De diepzeetunnel Fatima van bijna 6 km lengte vormt de vaste oeververbinding met het eiland Magerøy.
Sight; Karigasniemi (Fins-Noorse grens), Karasjok (hoofdstad van Noors Lapland).
Vandaag brengt u een bezoek aan de Noordkaap. Sight; Noordkaaphal, supervideograaf met presentatie van de omgeving, postkantoor (met eigen stempel), cafetaria en souvenirshop, tunnelgalerij (uitbeeldingen van de geschiedenis).

Day 7

Date : 21/08/2021

Honningsvåg - Tromsø

Vandaag een lange maar mooie dag. We rijden via het Olderdal en Skaidi naar de prachtige Kvaenangenfjell-bergpas. Eenmaal boven aangekomen hebben we een adembenemend uitzicht over de Kvaenangenfjord. Aan het einde van de middag komen we aan in de stad Tromsø, waar we de komende 2 nachten verblijven.

Day 8

Date : 22/08/2021

vrije Dag

U heeft vandaag een vrije dag en kunt de prachtige stad Tromsø, ook wel het ‘Parijs van het Noorden’ genoemd, bekijken. De stad herbergt verschillende interessante musea die zeker een bezoek waard zijn, zoals het Poolmuseum, het planetarium en het Tromsø Museum. Ook is het leuk met de kabelbaan van Fjellheisen naar boven te gaan, vooral ‘s avonds. Op de top van de berg kunt u de middernachtzon goed zien en het uitzicht over Tromsø en omgeving is fantastisch.

Day 9

Date : 23/08/2021

Tromsø - Narvik - Melbu

We rijden verder in zuidelijke richting vandaag, via het Bardudal naar Narvik aan de Ofotfjord, waar in 1940 zware gevechten tussen de Duitsers en de Geallieerden plaatsvonden. In het museum in Narvik wordt hierover uitleg gegeven. De stad is het eindpunt van de Ofotbanen, een trein die vanuit Zweden zalm naar de ijsvrije haven van Narvik brengt voor verder transport. We vervolgen onze reis naar Bjerkvik en vervolgens via Evenes naar Sortland op de Vesterålen-eilanden. Ons hotel waar we vandaag overnachten, ligt in Melbu.

Day 10

Date : 24/08/2021

Melbu - Lofoten - Svolvær - Rognan

We starten de dag met een korte overtocht met de veerboot naar de Lofoten. Eenmaal op de eilandengroep aangekomen, nemen we een mooie kustroute, waar we kunnen genieten van de prachtige natuur die het decor van deze streek bepaalt. Daarna rijden we naar de hoofdstad van de Lofoten, Svolvaer, waar u wat vrije tijd heeft. Vervolgens gaan we met de veerboot naar het vaste land. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel in Rognan voor 1 overnachting.

Day 11

Date : 25/08/2021

Rognan - Opdal

Het reisdoel van vandaag is Trondheim, de middeleeuwse koningsstad. We rijden via een mooie route naar de Salt-hoogvlakte en passeren bijna op het hoogste punt de Noordpoolcirkel. Het is de tweede keer tijdens deze reis dat we de Poolcirkel oversteken. Via de Messingslett-brug bereiken we de Ranelvarivier, die we volgen tot het belangrijke industrieplaatsje Mo i Rana aan de Ranfjord. We vervolgen onze reis in zuidelijke richting naar ons hotel in de omgeving van Trondheim.

Day 12

Date : 26/08/2021

vrije dag

Na een paar drukke dagen kunt u deze dag naar eigen idee invullen. Lekker luieren of misschien een mooie wandeling maken door de Noorse natuur. Aan u de keuze!

Day 13

Date : 27/08/2021

Opdal - Lillehammer - Hamar - Oslo

Rond het middaguur vertrekken we weer en rijden via het Gudbrandsdal naar Ringebu. Hier staat één van de mooiste staafkerkjes van Noorwegen. We rijden daarna naar de Olympische stad Lillehammer, waar we een stop houden bij de Olympische springschans. Vervolgens gaat de reis naar Hamar, bekend om de wereldberoemde schaatshal (het Vikingschip), waar we een fotostop houden. Aan het eind van de middag komen we aan bij ons hotel nabij Oslo voor de laatste overnachting in Noorwegen.

Day 14

Date : 28/08/2021

Oslo - Göteborg-Kiel

We beginnen de dag met een twee uur durende stadsrondrit door Oslo o.l.v. een lokale gids. U ziet o.a. het markante Raadhuis aan de haven, het Koninklijke Paleis en het Vigeland Beeldenpark. De Holmenkollenberg biedt u een prachtig uitzicht over de stad. Na de stadsrondrit gaat de reis naar de Noors-Zweedse grens en naar Göteborg. Aan het eind van de middag schepen we in aan boord van Stena Line voor de overtocht naar Kiel.

Day 15

Date : 29/08/2021

Kiel–Nederland.

Ontbijtbuffet aan boord. Aankomst in Kiel 10.00 uur. Ontscheping en thuisreis naar Nederland.

Inbegrepen

• overtocht Travemunde - Trelleborg
• overtocht Goteborg-kiel
• 2x overnachting aan boord in een tweepersoonsbinnenhut met douche en toilet
• 2x ontbijtbuffet aan boord
• 2x prima diner aan boord
• 12x overnachting met uitgebreid ontbijt en prima diner (halfpension) in de overnachtingshotels
• veerboot Melbu- Fiskebol
• veerboot Lodingen- Bognes
• Nederlandssprekende gids voor sighteeing Stockholm
• Nederlandssprekende gids voor sightseeing Oslo
• tolgeld tunnel Magerøya-eiland

  • entree Noordkaapplateau
  • entree Maihaugen museum
  • Noordkaapcertificaat
  • parkeer- en tolkosten

Niet inbegrepen:
Niet genoemde excursies en overige excursiekosten zoals entrees, gids-, veer- en bootkosten, tenzij onder inbegrepen aangegeven.

There are no reviews yet.

Be the first to review “15 dagen Scandinavie met hart en ziel (incl.Noordkaap en Lofoten)”

Please wait...

Per telefoon kunt u ons bereiken op: 0252 54 31 18
Per e-mail: aanmelding met: info@horizontours.nl
Per inschrijfformulier: op www.horizontours.nl
Per post: Horizon Tours, Haarlemmerstraat 5 K.04, 2182 HA Hillegom
Bij voldoende deelnemers sturen wij een bevestiging/factuur naar u toe per post/mail.
Op uw bevestiging staat uitgebreid uw boekingsinformatie met uw instap plaats en vertrektijd.
Na het voldoen van uw betaling op de verval datum, wordt de reis gegarandeerd.
Bij de meerdaagse reizen krijgt u 30 dagen voor vertrek een brief/mail met uitge­breide informatie over de geboekte reis.
Mochten er zich wijzigingen voordoen dan zullen wij u op de hoogte stellen. Voor twijfel en vragen neemt u voor alle zekerheid zelf contact met ons op!
Bij onvoldoende inschrijvingen van dagtochten / meerdaagse reizen ont­vangt u minimaal 10 dagen / 60 dagenvoor de datum een telefonische afzegging.

Bij voldoende inschrijvingen ontvangt u direkt een bevestiging/factuur per post of e-mail.

Nadat de aanbetaling (voor dagtochten) of de gehele som (voor meerdaagse reizen) bij ons binnen is, staat u officieel ingeschreven.

Bij onvoldoende inschrijvingen bij de dagtochten ontvangt u 10 dagen voor de vertrek datum een telefonische afzegging.

Er zijn geen reserveringskosten bij Horizon Tours

Ons Bankrekening nummer is

IBAN: NL94 KNAB 0255 8285 35

Kijk de pagina "Opstapplaatsen"

Voor meer info  info@horizontours.nl

Reservering voor een bepaalde plaats in de bus is alleen bij hoge uitzondering mogelijk. Alleen mensen met een lichamelijke beperking kunnen dit aanvragen.

Horizon Tours maakt uitsluitend gebruik van touringcarbedrijven met het Keurmerk Touringcarbedrijf en / of de ISO 9001- kwalificatie. Dit betekend dat de touringcars van deze maatschappijen boven op de wettelijke eisen ook nog extra gecontroleerd zijn om aan de vooraf gestelde kwaliteitsnormen te voldoen.

In verband met calamiteiten is het voor de artsen en  reisleiding een noodzaak over de juiste gegevens te beschikken van uw medicijngebruik. u kunt het hier aanvragen.

iedereen mag met ons mee op voorwaarde dat men zelfstandig de bus in en uit kan stappen. Bovendien is Horizon Tours zeer geschikt voor senioren.

Onze Chauffeurs zijn altijd EHBO opgeleid!

Bij onze dagtochten is altijd;

koffie/thee met koek in de bus*
Koffie/thee met gebak op locatie*
Uitgebreide lunch of Diner*
Reizen met een luxe Touringcar
Ervaren Chauffeur/Reisleider
Een onvergetelijke belevenis

*tenzij anders vermeld

Onze aangeboden lunches bestaan uit:

5 soorten brood, Kroket, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 5 soorten zoet en koffie of thee

Onze aangeboden Diners bestaan uit:

Voorgerecht, Hoofdgerecht, Dessert en een drankje(frisdrank, bier, huiswijn)naar keuze.

stuur een e-mail naar:
info@horizontours.nl