• Overzicht
 • Dag tot Dag
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reviews
 • Boek hier
 • FAQ

 

Ga met Horizon Tours mee op een ongelooflijk avontuur naar de Færøer Eilanden en IJsland. Met het schip de MS Norröna varen we van Noord Denemarken eerst naar de bijzondere Færøer Eilanden. Kom geheel tot rust in de ongerepte natuur met eilanden die steil uit de zee oprijzen. Geniet van kleine dorpjes met gekleurde huisjes met grasdaken. Op de eilanden groeien dan wel geen bomen, maar het is er heel groen van de vele mossen en grassen. Door de Warme Golfstroom heeft het een vrij mild klimaat. Ook de vogels voelen zich hier thuis en u zult op de glooiende hellingen dan ook vele soorten tegenkomen zoals papegaaiduikers en Jan-van-Genten. De reis gaat verder naar ‘het land van vuur en ijs’; IJsland. Bekend van de gletsjers, hoge kliffen, tafelbergen, vulkanen en natuurlijk de walvissen en IJslandse  paarden in de Skagafjördur Vallei. Geniet van de prachtigste watervallen als de Dettifoss, Godafoss en Gullfoss, maar ook de kolkende modderpoelen en zwavelbronnen in Námaskard. We slaan de ‘Gouden Cirkel van IJsland niet over en zien natuurlijk de scheidslijn tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische continenten in het Thingvellir National Park, de bekendste bron Strokkur in het plaatsje Geyser en natuurlijk de Gollfoss Waterval. Via de Zuidkust rijden we naar zwarte zandvlakte in het Skaftafell National Park en natuurlijk de enorme gletsjer in het Vatnajökull National Park. Over bergpassen met schitterende uitzichten komen we weer aan de Oostkant van IJsland waar we per boot weer naar Denemarken varen.

Gaat u met Horizon Tours mee op dit unieke avontuur?

Ga met Horizon Tours mee op een ongelooflijk avontuur naar de Færøer Eilanden en IJsland.

Itineraries

Day 1

Date : 18/06/2021

Vanuit Nederland rijden we naar Duitsland voor diner en overnachting

Day 2

Date : 19/06/2021

Na het ontbijt rijden we naar Hirtshals waar we aan boord gaan van de MS Norröna van Smyril Line. Onze reis gaat nu echt beginnen.

Day 3

Date : 20/06/2021

Het comfortabele schip MS Norröna bied u allerlei mogelijkheden om de dag door te brengen. We gaan direct naar ons hotel in Tórshavn waar we drie nachten zullen verblijven.

Day 4

Date : 21/06/2021

Færøer Eilanden

Na het ontbijt gaan we de bijzondere Færøer Eilanden ontdekken.

Day 5

Date : 22/06/2021

Færøer Eilanden

Vandaag gaan we het eiland Vágar ontdekken. Na het ontbijt rijden we door de tunnel naar het eiland Vágar.

Day 6

Date : 23/06/2021

Færøer Eilanden

In de ochtend maken we een tour naar Kirkjubøur, één van de eerst bewoonde plaatsen van de Færøer Eilanden, Aan het einde van de middag gaan we aan boord van de MS Norröna voor de oversteek naar IJsland. Diner en overnachting aan boord.

Day 7

Date : 24/06/2021

In de loop van de ochtend komen we aan op IJsland, in de haven van Seydisfjördur. We zijn eindelijk in het ‘land van vuur en ijs’.

Day 8

Date : 25/06/2021

Via de prachtige ‘Waterval van de Goden’; Godafoss rijden we naar de plaats Akureyri, prachtig gelegen aan het Eyjafjördur.

Day 9

Date : 26/06/2021

In de ochtend verlaten we Ólafsfjördur en rijden naar het dorpje Glaumbær, waar een mooie wit kerkje en een historische turfboerderij staan. De reis gaat verder door de Skagafjördur Vallei, bekend om zijn de IJslandse paarden

Day 10

Date : 27/06/2021

Na het ontbijt rijden via Reykholt, het oude verblijf van sagenschrijver en historicus Snorri Sturluson.

Day 11

Date : 28/06/2021

Vandaag rijden we de ‘Gouden Cirkel van IJsland’:

Day 12

Date : 29/06/2021

We rijden over de spoelzandvlakte van de Skeidará Rivier naar het Skaftafell National Park.

Day 13

Date : 30/06/2021

Na het ontbijt rijden we door de Almannaskard tunnel richting het oosten

Day 14

Date : 01/07/2021

Na het ontbijt rijden we naar de haven van Seydisfjördur waar we weer aan boord gaan van de MS Norröna. Diner en overnachting aan boord.

Day 15

Date : 02/07/2021

De gehele dag verblijven we op zee. Diner en overnachting aan boord.

Day 16

Date : 03/07/2021

In de middag komen we aan in Hirtshals in Denemarken. We rijden door naar Kolding voor diner en overnachting.

Day 17

Date : 04/07/2021

Na het ontbijt verlaten we Denemarken en rijden over de Duitse snelwegen weer terug naar Nederland.

Inbegrepen in deze reis

Busreis per Comfort-Class Touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Deskundige chauffeur/reisleider.

Reisleiding/gids IJsland (dag 4 t/m 10)

Overtochten met Smyril Line,nachtafvaart met overnachting in een 2-persoonsbinnenhut met benedenbedden, douche & toilet o.b.v. HP.

Excursies volgens programma, Inklusief entreegelden.

Hotelverblijf op basis van halfpension.

Drankjes in de touringcar

Tijdens deze busreis verblijft u in verschillende goede middenklasse hotels op basis van halfpension (avondmaaltijd is 2-gangen). Uiteraard hebben alle kamers bad/douche en toilet, terwijl veelal ook telefoon en tv inmiddels standaard zijn. De naam- en adresgegevens ontvangt u bij uw reispapieren. Tijdens de ferry-overtochten verblijft u op basis van halfpension aan boord in 2-persoons-binnenhutten. Faciliteiten zijn o.a. restaurants, taxfreeshopping, bioscoop, zwembad, hottubs, sauna en fitnessruimte. Vaar mee over de Noord-Atlantische Oceaan naar IJsland. Vanaf het zonnedek van het M/S Norröna heeft u een prachtig uitzicht over de zee. En geniet van de steeds wisselende luchten en de mooie zonsondergang.

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “17 Dagen Rondreis IJsland &Færøer eilanden”

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Ijsland
  Start zaterdag 02/07/2022
  End zaterdag 02/07/2022
  1 - 50 Personen
   
  Available Seats: 50

  Volwassen ( 1 - 50 Personen ) 3,799.00 0.00 /Person

  - +

No Details Found