• Overzicht
 • Dag tot Dag
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Reviews
 • Boek hier
 • FAQ
Ga mee op ontdekkingstocht door het prachtige Zweden. Land van stille meren, oeroude bossen, de rode huizen met witte kozijnen, maar ook prachtige herenhuizen, historische sfeervolle steden en natuurlijk ABBA, de beroemde lucifers, zuurstokken en IKEA. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de bekende eland. Gaat u met ons mee?

Ga mee op ontdekkingstocht door het prachtige Zweden. Land van stille meren, oeroude bossen, de rode huizen met witte kozijnen, maar ook prachtige herenhuizen, historische sfeervolle steden en natuurlijk ABBA, de beroemde lucifers, zuurstokken en IKEA. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de bekende eland. Gaat u met ons mee?

Itineraries

Day 1

Date : 19/07/2021

aan boord Stena Line

Vertrek vanuit Nederland en via Bremen en Hamburg gaat de reis naar Kiel. Hier gaaw we aan boord van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg.

Day 2

Date : 20/07/2021

Göteborg - Linköping

We vertrekken vanuit Göteborg in oostelijke richting naar Jönkoping waar we het wereldberoemde lucifermuseum bezoeken. Hiervandaan rijden we langs de oevers van het V֘ätternmeer naar Linköping voor de overnachting

Day 3

Date : 21/07/2021

Verblijf in Linköping

Vandaag rijden we naar Motala, een stad aan het Vättermeer. Van hieruit maken we een boottocht over het Götakanaal, de bekendste waterstraat van Zweden. Het kanaal loopt over zo’n 200 km door het land en verbindt 5 meren met elkaar. Bij Borenshult varen we door een spectaculaire sluizentrap met 5 watersluizen, die een hoogteverschil van 15.30 m overwinnen. Bij Borensberg nemen we afscheid van de kapitein en rijden met de bus terug naar Linköping.

Day 4

Date : 22/07/2021

Stockholm

Via de steden Norrköping en Nyköping komen we in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Gebouwd op 14 eilanden en met 57 bruggen verbonden, het is niet verwonderlijk, dat Stockholm ook wel “Venetië van het Noorden” wordt genoemd.

Day 5

Date : 23/07/2021

Stockholm

Tijdens de stadstour door Stockholm zien we onder meer het stadhuis en het Koninklijk Paleis met de wisseling van de wacht. De middag is ter vrije besteding,

Day 6

Date : 24/07/2021

Mora

In de ochtend nemen we u mee naar de Falun kopermijnen. Hier maken we een tour door de ondergrondse mijnen. Hiervandaan rijden we in noordelijke richting naar de grootste plaats van Dalarna; Mora. In het sfeervolle stadje krijgt u vrije tijd om het stadje te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Zorn Museum, één van de belangrijkste schilders van Zweden. Na de lunch rijden we naar Nusnås. Het kleine plaatsje is bekend van de vrolijke klederdracht, maar vooral van het houten Dalarna paardje. Hier bezoeken we dan ook een Dalarnapaard houtsnijfabriek.

Day 7

Date : 25/07/2021

Karlstad

Na het ontbijt verlaten we deze regio en volgen we de E45 in zuidelijk richting en via de plaatsen Malung en Torsby komen we aan in de plaats Karlstad gelegen aan het prachtige Vänernmeer.

Day 8

Date : 26/07/2021

aan boord Stena Line

anuit Karlstad gaat de reis verder in zuidelijke richting en rijden we langs de oevers van het Vänernmeer naar de havenstad Göteborg voor een stadsbezoek. ’s Avonds schepen we in aan boord van Stena Line voor de overtocht naar Kiel.

Day 9

Date : 27/07/2021

Thuisreis

via een mooie rit terug naar Nederland

Hotels tijdens deze reis:

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line

Dag 2: Scandic Hotel Linköping

Dag 3: Scandic Hotel Linköping

Dag 4: Scandic hotel Ariadne, Stockholm

Dag 5: Scandic hotel Ariadne, Stockholm

Dag 6: Scandic Hotel Lugnet, Falun

Dag 7: Scandic hotel Winn, Karlstad

Dag 8: Overtocht Göteborg-Kiel met Stena Line.

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “9 Daagse rondreis Hoogtepunten van Zweden”

 • Pricing Name
  Start
  End
  Group (Min-Max)
  Pricing
   
 • Pricing Name Zweden
  Start zaterdag 02/07/2022
  End zaterdag 02/07/2022
  1 - 50 Personen
   
  Available Seats: 50

  Volwassen ( 1 - 50 Personen ) 1,229.00 0.00 /Person

  - +

No Details Found