• Overzicht
  • Dag tot Dag
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Reviews
  • Boek hier
  • FAQ

Ga mee op ontdekkingstocht door het prachtige Zweden. Land van stille meren, oeroude bossen, de rode huizen met witte kozijnen, maar ook prachtige herenhuizen, historische sfeervolle steden en natuurlijk ABBA, de beroemde lucifers, zuurstokken en IKEA. Uiteraard gaan we ook op zoek naar de bekende eland. Gaat u met ons mee?

Itineraries

Day 1

Date : 22/07/2024

aan boord Stena Line

Vertrek vanuit Nederland en via Bremen en Hamburg gaat de reis naar Kiel. Hier gaaw we aan boord van Stena Line voor de overtocht naar Göteborg.

Day 2

Date : 23/07/2024

Göteborg - Linköping

We vertrekken vanuit Göteborg in oostelijke richting naar Jönkoping waar we het wereldberoemde lucifermuseum bezoeken. Hiervandaan rijden we langs de oevers van het V֘ätternmeer naar Linköping voor de overnachting

Day 3

Date : 24/07/2024

Verblijf in Linköping

Vandaag rijden we naar Motala, een stad aan het Vättermeer. Van hieruit maken we een boottocht over het Götakanaal, de bekendste waterstraat van Zweden. Het kanaal loopt over zo’n 200 km door het land en verbindt 5 meren met elkaar. Bij Borenshult varen we door een spectaculaire sluizentrap met 5 watersluizen, die een hoogteverschil van 15.30 m overwinnen. Bij Borensberg nemen we afscheid van de kapitein en rijden met de bus terug naar Linköping.

Day 4

Date : 25/07/2024

Stockholm

Via de steden Norrköping en Nyköping komen we in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Gebouwd op 14 eilanden en met 57 bruggen verbonden, het is niet verwonderlijk, dat Stockholm ook wel “Venetië van het Noorden” wordt genoemd.

Day 5

Date : 26/07/2024

Stockholm

Tijdens de stadstour door Stockholm zien we onder meer het stadhuis en het Koninklijk Paleis met de wisseling van de wacht. De middag is ter vrije besteding,

Day 6

Date : 27/07/2024

Mora

In de ochtend nemen we u mee naar de Falun kopermijnen. Hier maken we een tour door de ondergrondse mijnen. Hiervandaan rijden we in noordelijke richting naar de grootste plaats van Dalarna; Mora. In het sfeervolle stadje krijgt u vrije tijd om het stadje te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het Zorn Museum, één van de belangrijkste schilders van Zweden. Na de lunch rijden we naar Nusnås. Het kleine plaatsje is bekend van de vrolijke klederdracht, maar vooral van het houten Dalarna paardje. Hier bezoeken we dan ook een Dalarnapaard houtsnijfabriek.

Day 7

Date : 28/07/2024

Karlstad

Na het ontbijt verlaten we deze regio en volgen we de E45 in zuidelijk richting en via de plaatsen Malung en Torsby komen we aan in de plaats Karlstad gelegen aan het prachtige Vänernmeer.

Day 8

Date : 29/07/2024

aan boord Stena Line

anuit Karlstad gaat de reis verder in zuidelijke richting en rijden we langs de oevers van het Vänernmeer naar de havenstad Göteborg voor een stadsbezoek. ’s Avonds schepen we in aan boord van Stena Line voor de overtocht naar Kiel.

Day 9

Date : 30/07/2024

Thuisreis

via een mooie rit terug naar Nederland

Hotels tijdens deze reis:

Dag 1: Overtocht Kiel-Göteborg met Stena Line

Dag 2: Scandic Hotel Linköping

Dag 3: Scandic Hotel Linköping

Dag 4: Scandic hotel Ariadne, Stockholm

Dag 5: Scandic hotel Ariadne, Stockholm

Dag 6: Scandic Hotel Lugnet, Falun

Dag 7: Scandic hotel Winn, Karlstad

Dag 8: Overtocht Göteborg-Kiel met Stena Line.

No details found.

There are no reviews yet.

Be the first to review “9 Daagse rondreis Hoogtepunten van Zweden 22-07-2024”

Please wait...

Per telefoon kunt u ons bereiken op: 0252 54 31 18
Per e-mail: aanmelding met: info@horizontours.nl
Per inschrijfformulier: op www.horizontours.nl
Per post: Horizon Tours, Haarlemmerstraat 5 K.04, 2182 HA Hillegom
Bij voldoende deelnemers sturen wij een bevestiging/factuur naar u toe per post/mail.
Op uw bevestiging staat uitgebreid uw boekingsinformatie met uw instap plaats en vertrektijd.
Na het voldoen van uw betaling op de verval datum, wordt de reis gegarandeerd.
Bij de meerdaagse reizen krijgt u 30 dagen voor vertrek een brief/mail met uitge­breide informatie over de geboekte reis.
Mochten er zich wijzigingen voordoen dan zullen wij u op de hoogte stellen. Voor twijfel en vragen neemt u voor alle zekerheid zelf contact met ons op!
Bij onvoldoende inschrijvingen van dagtochten / meerdaagse reizen ont­vangt u minimaal 10 dagen / 60 dagenvoor de datum een telefonische afzegging.

Bij voldoende inschrijvingen ontvangt u direkt een bevestiging/factuur per post of e-mail.

Nadat de aanbetaling (voor dagtochten) of de gehele som (voor meerdaagse reizen) bij ons binnen is, staat u officieel ingeschreven.

Bij onvoldoende inschrijvingen bij de dagtochten ontvangt u 10 dagen voor de vertrek datum een telefonische afzegging.

Er zijn geen reserveringskosten bij Horizon Tours

Ons Bankrekening nummer is

IBAN: NL94 KNAB 0255 8285 35

Kijk de pagina "Opstapplaatsen"

Voor meer info  info@horizontours.nl

Reservering voor een bepaalde plaats in de bus is alleen bij hoge uitzondering mogelijk. Alleen mensen met een lichamelijke beperking kunnen dit aanvragen.

Horizon Tours maakt uitsluitend gebruik van touringcarbedrijven met het Keurmerk Touringcarbedrijf en / of de ISO 9001- kwalificatie. Dit betekend dat de touringcars van deze maatschappijen boven op de wettelijke eisen ook nog extra gecontroleerd zijn om aan de vooraf gestelde kwaliteitsnormen te voldoen.

In verband met calamiteiten is het voor de artsen en  reisleiding een noodzaak over de juiste gegevens te beschikken van uw medicijngebruik. u kunt het hier aanvragen.

iedereen mag met ons mee op voorwaarde dat men zelfstandig de bus in en uit kan stappen. Bovendien is Horizon Tours zeer geschikt voor senioren.

Onze Chauffeurs zijn altijd EHBO opgeleid!

Bij onze dagtochten is altijd;

koffie/thee met koek in de bus*
Koffie/thee met gebak op locatie*
Uitgebreide lunch of Diner*
Reizen met een luxe Touringcar
Ervaren Chauffeur/Reisleider
Een onvergetelijke belevenis

*tenzij anders vermeld

Onze aangeboden lunches bestaan uit:

5 soorten brood, Kroket, 3 soorten vleeswaren, 2 soorten kaas, 5 soorten zoet en koffie of thee

Onze aangeboden Diners bestaan uit:

Voorgerecht, Hoofdgerecht, Dessert en een drankje(frisdrank, bier, huiswijn)naar keuze.

stuur een e-mail naar:
info@horizontours.nl